vineri, 27 martie 2009

Copiii englezilor vor studia blogging-ul si Twitter


Din seria “ce sa mai invete copiii la scoala ca au prea mult liber de stat la calculator”, Englezii s-au gandit sa le mai ocupe copiilor cu parul blond ceva timp din zi pentru a-i invata despre bloguri, Twitter si Wikipedia.

Aceste “materii” se vor a fi introduse chiar in scoala primara, fiind considerate esentiale pentru un copil ce abia a invatat sa scrie, si oricum nu stie sa-si numere followers-i pe Twitter, cand trec de o anumita cifra.

Conform The Guardian, elevii vor avea un curriculum mai lejer, si nu vor mai petrrece prea mult timp sa mai invete despre materii obisnuite pre cum istoria, matematica, ori geografia.

Creierul acestei reforme este Sir Jim Rose, numit chiar de guvernul Majestatii Sale pentru a face aceasta schimbare. Cumform planurilor sale, copiii vor parasi scoala primara cu cunostinde despre blogging, podcast, Wikipediasi Twitter, vor avea o viteza mare de tastare, si vor sti sa utilizele asa numitu-l spellchekcer.

Se spera ca in urma unui astfel de program, scolile vot pune mai putin accent pe calculator, iar autoritatile au declarat ca “au încredere ca acestea vor avea o întelegere completa, deoarece elevii cauta pe Google, desi vor ajunge probabil obezi de la stat toata ziua in fata calculatorului”.

Niciun comentariu: